Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Büyükşehir’in koronavirüs mücadelesinde taviz yok

Büyükşehir’in koronavirüs mücadelesinde taviz yok

Büyükşehir’in koronavirüs mücadelesinde taviz yok

 

Adana Büyüksehir Belediyesi, bir süre önce Çukurova Ilçesi Güzelyali Semt Pazari’nda baslatilan Sosyal Mesafeye Uyumlu Semt Pazari Projesi’nin kapsamini genisletiyor. Çukurova’nin ardindan Seyhan ve Ceyhan ilçelerinde de baslatilan uygulamaya, bazi ATM’lerin önleri de dahil edildi. Çesitli semt pazarlarinda ve ATM önlerinde, sosyal mesafe kuralina uyulmasini saglamaya yönelik isaretleme çalismalari sürüyor.

 

INSAN SIRKÜLASYONU SOSYAL MESAFEYE UYUMLU OLMALI

Adana Büyüksehir Belediyesi, Sosyal Mesafeye Uyumlu Semt Pazari Plani Projesi’yle sosyal mesafeye uyumlu hareket edilmesi için semt pazarlarinin yeniden planlandigi bir çalisma baslatti. Projenin temel amaci; semt pazarlarindaki insan yogunlugunu kontrol etmek ve salgin günlerinde sosyal mesafeye uyumlu, saglikli bir sirkülasyon saglamak.

 

Insanlarin pazar yerlerinde ve ATM önlerinde sosyal mesafe kuralina uyarak, koronvirüs salgininin yayilmasini önleme amaci tasiyan uygulamanin ilçe belediyelerince örnek alinarak olabildigince çok semt pazarinda hayat geçirilmesi, ATM’lerin de buna dahil edilmesi hedefleniyor.

 

KORONAVIRÜSLE MÜCADELEMIZIN BOSA GITMEMESI IÇIN KURALLARA UYMAYA DEVAM ETMELIYIZ.

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Koronavirüs salginiyla mücadelenin araliksiz ve ilk günkü disiplinle sürmesi gerektigini belirterek, örnek teskil eden semt pazari isaretlemeleriyle, bütün ilçe belediyelerini bu konuda bilinçlendirip harekete geçirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Baskan Zeydan Karalar, “Koronavirüsle mücadelede Adana Büyüksehir Belediyesi olarak önemli isler yaptik. Tüm bunlarin sonuca ulasmasi ve vatandaslarimizin hastaliktan uzak kalmasi için tehlikeyi ilk günkü gibi ciddiye almak ve hayat seklimizi buna göre yapilandirmak zorundayiz. Semt pazarlarimizda sosyal mesafe kurallarina uyulmasi çok önemli. Baslattigimiz çalismalarin ilçe belediyelerimizce örnek alinmasi ve yayginlastirilmasi için temaslarimiz sürüyor. Marketler, pazar yerleri, insan sirkülasyonunun azalmadigi alanlar. Buralarda çok daha dikkatli olunmasi ve sosyal mesafe kurallarina uyulmasi gerekiyor. Insanlarimizin art arda bekledigi ATM önleri de bu açidan riskli alanlar ve sosyal mesafe kuralina muhakkak uyulmasi gerek” dedi.



  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli